Dan vrhniške košarke 2023

Druga septembrska sobota je bila s soncem obsijana in kot naročena za druženje ob Dnevu vrhniške košarke, ki se je odvijalo v športnem parku na Vrhniki. Samo dogajanje se je pričelo v popoldanskem času in se proti vsem pričakovanjem zavleklo pozno v noč. Prireditev, ki jo je organiziral KK Ipros Vrhnika,  je bila prvenstveno namenjena predstavitvi mlajših selekcij naših košarkarjev. Tako so se nam po vrsti predstavile starostne skupine U12, U14 in U16. Čeprav so bile tekme revialnega značaja, so se fantje borili na vso moč. Med posameznimi tekmami so številni igralci in gledalci sodelovali v športnih izzivih in se borili za nagrade, ki jih je podarila SLAŠČIČARNA BERZO. Prireditev je polnih pet ur povezoval Žiga Tominec in tudi njemu gredo zasluge, da smo uspeli oddati vseh 260 dobitkov, ki smo jih pripravili za srečelov. Tu pa velja velika zahvala vsem ostalim sponzorjem IPROS, KEMIS, NLB, KAROSERIJA NOVAK, ROSA, N.C.R., RCG, CEDEVITA, COCKTA, ROK MIKLIČ s.p., BETON MAROLT, AVTOSERVIS KRŽIČ, SLOPAK, DVIG in MEGA PHONE, ki so omogočili zares bogate dobitke.

Dan vrhniške košarke so s svojim obiskom počastili tudi trije člani ‘zlate generacije’, Tone Gantar, Franjo Modrijan in Simon Seljak. Za vse, ki jim športno dogajanje na Vrhniki izpred 50-ih let ni poznano povejmo, da je omenjena generacija na istem igrišču premagala slovito Olimpijo in se z osvojitvijo Slovenskega pokala uvrstila v 2. jugoslovansko zvezno ligo. To še vedno velja za najvišji dosežek vrhniške košarke nasploh. Nesrečni Ljubljančani pa se zaradi razočaranja niso udeležili niti podelitve medalj…

Hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli k uspešni izpeljavi dogodka, hvala sponzorjem in seveda vsem obiskovalcem! Se vidimo prihodnje leto!