Tekma Mini pokal Spar v Grosuplju, 46:90: Povratna tekma Mini pokala Spar v Grosuplju je prinesla precej enosmeren promet. Domači so že od začetka narekovali tempo, naša, zaradi počitnic in posledično “dopustniških” odsotnosti precejšnjega števila nosilcev, oslabljena in pomlajena ekipa pa je uspela vzpostaviti ravnotežje v 2. četrtini. Enaka zgodba se je ponovila v drugem polčasu, izkupiček pa je bil kar visok poraz, mi pa smo odnesli kar nekaj izzivov, ki jih moramo rešiti. Vsekakor so podaje in moč v igri, ob primerni udeležbi igralcev, seveda, nekje v samem vrhu. Omeniti velja, da sta na tej tekmi prvič v kategoriji U13 zaigrala Jošt Gregorka in Gal Samotorčan. (M.V.)

U15B – Cedevita Olimpija OKŠ – le 26 doseženih točk zelo oslabljene in pomlajene ekipe morda res izgleda slabo, a vse skupaj le ni tako temačno. Na tekmi so veliko igrali 4 igralci, ki so še junija letos nosili dres ekipe U11, kar je ob 4 nestandardnih igralcih ekipe U15B na koncu zadostovalo za enega višjih porazov našega kluba v zgodovini. Nasprotniki so nas povsem razbili, nam pokazali, kako se igra resna košarka, nam pa ne preostane drugega, kot da se zapremo v telovadnico in treniramo. Malo začimbe o tej tekmi: nastopili smo brez prvih 6 igralcev te ekipe. Počitnice imajo svoj čar, košarka in tovariši iz ekipe lahko pač malo potrpijo. Četudi je na koncu -83. (M.V.)

U15A – ekipa Ajdovščine je bila žal tudi v drugo močnejša od ekipe Vrhnike. Vrhničani so se upirali favoziranim vse do konca, ko so domačini nekaj naših napak s pridom izkoristili v svoj prid, ter tekmo uspešno pripeljali do konca. Fantom vse čestitke za prikazano igro. Sedaj nas čakajo jesenske počitnice ter nato ponovno tekme. (P.J.)

U17 – Poraz domačih fantov proti ekipi Sežane z rezultatom 68:86. Vse čestitke gostujoči ekipi za prikazano igro. (P.J.)

U19 – Že pred tekmo smo vedeli, da bodo na odločilni tekmi za obstanek v 1. B ligi, fantje dobili kolikor si bodo zaslužili. Žal se dogovor iz garderobe ni prenesel na igrišče in z medlo in nepovezano igro v treh četrtinah ne moreš zmagati tekme.  Kriva nista ne sodnika in ne toliko nasprotnik, kot smo krivi sami. Predvsem pa ni dovolj , da smo srčni le na tekmah. Za višji nivo mora biti celo sezono ekipa skupaj in vestno trenirati, ne pa le 3-4 posamezniki. Sedaj je na nas, da dvignemo glave in se izkažemo v nadaljevanju tekmovanja. (V.V.)