Trener KK Ipros Vrhnika z zlato medaljo EP!

Ob letošnji poplavi uspehov slovenskih športnikov je marsikdo spregledal še en velik uspeh naših mladih košarkarjev. Mladinska reprezentanca je na Evropskem prvenstvu v košarki 3×3 osvojila zlato medaljo! Slovenske upe pa je skozi priprave in celotno prvenstvo vodil vrhniški trener Matic Vidic.

Evropsko prvenstvo je potekalo od 17. do 19. septembra v Lizboni, uvrstitev nanj pa so si slovenski reprezentanti priigrali na kvalifikacijah v začetku avgusta v madžarskem Szolnoku. Igrali so Črt Čabrilo, Luka Lampret, Martin Gerbec in Domen Benčina. V skupinskem delu so premagali Belorusijo (18:17) in Izrael (19:11). V četrtfinalu so bili boljši od Srbije (17:14), v polfinalu od Portugalske (15:12) in v finalu tudi od Ukrajine (19:14). Fantje so svojo formo stopnjevali skozi celotno prvenstvo. Prikazali so taktično in tehnično izjemno zrelo igro ter zasluženo zmagali na EP ter se tako uvrstili na Svetovno prvenstvo naslednje leto.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance:
”Ob končnem razpletu smo seveda presrečni. Ves čas, ki so ga fantje vložili v letošnjem poletju je poplačan v obliki naslova evropskega prvaka in neposredni uvrstitvi na svetovno prvenstvo prihodnje leto. Rad bi se zahvalil vsem šestim igralcem, ne smemo namreč pozabiti niti na Aljaža Strnada in Anžeta Semeta, ki sta bila prav tako del te fantastične ekipe. Hvala Gašperju Ovniku za delo z igralci ob moji odsotnosti ter Marjanu Strnadu, da nam je julija v Velikih Laščah omogočil odlične pogoje za delo. Sem brez besed. Po evropskem naslovu članov pred petimi leti in po treh letih od zadnje medalje, je to vsekakor lepa vzpodbuda in nov zagon za delo v prihodnje.”