Košarkarska sezona pred zaključkom

Preden pa se na parketu zasliši še zadnji sodniški pisk tekmovalne sezone, smo v KK Vrhnika priredili dva dogodka, ki sta stalnica klubskega koledarja.

V začetku maja je v Športnem parku potekal tradicionalni turnir trojk. Vreme nam je hvaležno ponudilo edini ‘suh’ vikend tistega meseca, zato je imelo štirinajst sodelujočih ekip odlične pogoje za dokazovanje svojih košarkarskih veščin. Zmagala je ekipa Vnanjih Goric, ki je v petih tekmah dosegla enako število zmag. Sicer je na turnirju sodelovala tudi ekipa Slovenije U 18, ki je turnir izkoristila za uigravanje pred pomembnimi tekmovanji. Velika zahvala pri pripravi turnirja gre podjetju RcG Assist za finančno podporo in Slaščičarni BERZO, ki je tudi letos prispevala hrano za vse sodelujoče.

Gasilska slika pred Slaščičarno BERZO

Drugi dogodek je bil namenjen našim najmlajšim košarkarjem. Za njih smo pripravili zaključni turnir košarkarskih šol. Tokrat so sodelovali učenci OŠ Ivana Cankarja, OŠ Antona Martina Slomška in učenci podružnične šole iz Bevk. Žogali smo se skoraj dve uri in težko je oceniti čigavo veselje je bilo večje, njihovo ali staršev, ki so lepo napolnili tribune  telovadnice OŠ IC. Dilema se je razblinila kot milni mehurček, ko smo najmlajšim podelili bombončke in klubske majice, kot nagrado za celoletno prizadevnost na treningih.

Šola košarke KK Vrhnika

Andrej Smrekar, KK Vrhnika