Košarkarji KK Ipros Vrhnika so zaključili sezono…

… vsaj kar zadeva ekipe članov in pionirskih ekip. Nadaljnje tekmovanje je omogočeno mladinski in kadetski ekipi, ki nastopata v 1. SKL. Obe bosta še letos odigrali tudi kvalifikacije za naslednjo sezono. Sicer pa v ‘pokoronskem’ času klubske barve zelo uspešno brani selekcija fantov U19, ki je po prekinitvi zabeležila zaporedni zmagi proti ekipama Vojnika in Hopsov s Polzele. Obetavne predstave vlivajo visoka pričakovanja ob prihajajočih kvalifikacijah za sezono 2021/22.

Žal je prekinitev in kasnejša odpoved tekmovanja članskih ekip kar globoko zarezala v načrtovano delo kluba. Letošnja sezona bi bila pomembna predvsem za mlajše igralce članske ekipe, ki naj bi tekom celoletnega tekmovanja pridobil pomembne izkušnje za pomik proti vrhu 3. lige in kasnejši naskok na 2. SKL. Seveda nas enoleten zamik časovnice ne bo ustavil na zastavljeni poti, pač pa ga bomo izkoristili za širjenje igralske baze in sponzorskih partnerstev.  Sicer imamo za dosego končnega cilja še nekaj možnosti izboljšav znotraj same organiziranosti kluba, a največji doprinos si vendarle obetamo od izgradnje nove šolske telovadnice. Zadostno število terminov za treninge je pač neobhodno pri razvoju igralskega kadra, za katerega želimo, da je v večini vzgojen v naših vadbenih strukturah. Simbolika bi bila popolna, če bi met prve ‘mrtve žoge’ in s tem pričetek tekmovanj v višji ligi sovpadala z odprtjem novega športnega hrama!

Za vsesplošno košarkarsko prepoznavnost in prisotnost v širšem prostoru pa smo se letos vendarle odločili za organizacijo enega od turnirjev Državnega prvenstva ulične košarke 3×3. V preteklih sezonah so bili to Samsungovi turnirji, sedaj pa projekt nosi novo delovno ime – Hud basket. Prireditev se bo 19. junija odvijala v vrhniškem Športnem parku, več o samem tekmovanju pa v prihodnjih obvestilih.

Članska ekipa, ki se je pred petimi leti uvrstila v 3. SKL