ČLANI

V soboto, 2. 2. 2019 sta svoje moči pomerili ekipi iz dna lestvice 3. SKL Zahod, KK Rosa Vrhnika in KK Pivka Perutnina. Izredno pomembno srečanje za obe ekipi so Vrhničani začeli nekoliko bolj uspešno (16:11 v 6. minuti), a so Pivčani z delnim rezultatom 2:12 prevzeli vodstvo in zaključili prvo četrtino sebi v prid z rezultatom 23:27. V drugi četrtini so se Vrhničani v 14. minuti po zadeti trojki približali na 32:33, a so gostje spet uspeli z delnim rezultatom 0:13 pobegniti na varno razdaljo in pred glavnim odmorom so spet vodili (39:48).

V nadaljevanju se domači nikakor niso znašli proti conski obrambi gostov, ki jim je ob koncu tretjega dela srečanja prinesla že 21 točk prednosti (50:71). V zadnjem delu srečanja so priložnost za igro dobili tudi mlajši domači košarkarji, ki so svoje minute dobro izkoristili in v zadnji četrtini z razigranim nasprotnikom igrali izenačeno (23:23). Končni rezultat 73:94 za Pivko.

Strelci za Rosa Vrhniko: Drašler 30, Zobec in Brenčič po 11, Homovec 10, Muharemović 7, Gregorka in Hadalin po 2

MLADINCI

V tekmi 9. kroga 2. dela prvenstva U19 v 2. SKL so Vrhničani gostovali v Tolminu. Zdesetkani gostje (poškodbe, bolezni …) so v dolino reke Soče odpotovali z le sedmimi igralci. Čeprav se to že na samem začetku tekme ne bi smelo pokazati, so gostitelji kljub temu hitro prevzeli pobudo in v 7. minuti že vodili 17:4. V nadaljevanju so Vrhničani s hitrejšo igro v napadu in bolj gibljivo obrambo naredili delni rezultat 2:12 in tekma je bila spet zanimiva. Polčas 46:36.

Žal so Vrhničani v začetku 3. četrtine zaradi poškodbe izgubili še enega svojega igralca. Domačini so to izkoristili in kljub naporom gostov, da se približajo, domači niso dopustili presenečenja. KK Tera Tolmin : KK Rosa Vrhnika 86:68 (26:12, 20:24, 25:19, 15:13).

KADETI

Kadeti niso ponovili dobre igre v obrambi, ki so jo demonstrirali minuli vikend v domači dvorani. Posledično so že ob polčasu zaostajali 25 točk za vrstniki iz Šenčurja. V drugem polčasu je bilo nekoliko bolje in končni rezultat je bil 55:86.

U15 – B

Druga ekipa U15 je gostovala v Ljubljani pri ekipi iz Janč. Gostitelji so od začetka tekme narekovali visok ritem in prednost stopnjevali do konca tekme.

Trener Primož Jurca: Kljub veliko borbenosti in želji po zmagi, je bil nasprotnik premočan. Vse čestitke gostujoči ekipi Janč za zmago in prikazano igro. Mi pa glave gor in pridno trenirat za prihajajoče tekme.

Strelci za Vrhniko: Marinčič Zalar 10, Kavčič 7, Šebijan 4, Beden, Štante, Svetlin in Gutnik po 2.

U11

Naši najmlajši junaki so se že 2. teden zapored pomerili na turnirju, ki je tokrat potekal v Ljubljani, v športni dvorani Alojzija Šuštarja. Tako kot prejšnji teden so bili nasprotniki košarkarji Ljubljane, drugi nasprotnik pa so bili košarkarji Ivančne Gorice. Rezultat seveda ni bil v ospredju, so pa blesteli vsi naši najmlajši. Čestitke vsem za borbeno igro!

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja