Člani Ipros Vrhnike na prvi tekmi končnice do ugodnega rezultata!

Članska ekipa Ipros Vrhnike je prvo tekmo končnice odigrala suvereno in si pred povratno tekmo priigrala 32 točk prednosti. Letošnji 2. del poteka sicer nekoliko drugače, kot smo ga vajeni. Prve štiri ekipe iz obeh skupin se bodo med seboj namreč pomerile v izločilnih bojih. Naša ekipa je prvi del zaključila na 1. mestu in se tako pomerila s četrtouvrščeno ekipo iz Vzhoda, to je ekipa Miklavža, ki ima v svojih vrstah tudi najboljšega strelca 4. SKL. Tekmo je ekipa vzela skrajno resno, v prid pa nam je šel tudi podatek, da v ekipi Miklavža njihovega najboljšega strelca ni bilo v postavi.

Ne glede na to so vrhniški igralci v tekmo vstopili zavzeto, borbeno in z željo po čim bolj visoki zmagi, saj se igra zgolj 2 tekmi, upošteva pa se boljši medsebojni izkupiček. Prva četrtina je tako pripadla našim, ki so jo dobili z rezultatom 16:24. Prednost so iz minute v minuto povečevali tudi v nadaljevanju, domačine iz Miklavža je reševal dober met iz razdalje (skupaj 9 zadetih trojk) a pod košem niso imeli prave rešitve. Tekma se je v podobnem ritmu odvijala praktično do konca, končni rezultat pa je bil 62:94 v korist vrhniških košarkarjev.

Povratna tekma bo v dvorani OŠ Ivana Cankarja v petek, 6. marca ob 19. uri, vsi pa vljudno vabljeni, da podprete ekipo na poti v polfinale!

Strelci za Ipros Vrhniko: Hadalin in Homovec po 25, Dežman 12, Lipovšek 8, Rus 7, Ribič 5, Andrinek 4, Drašler, Zobec, Vodopivec in Bajc po 2.