Članska ekipa je v petek v domači dvorani po več letih ponovno gostila sosedski derbi, ekipo Logatca. Pred polno dvorano, v katero je prišlo tudi lepo število gostujočih navijačev, je bolje začela ekipa Logatca, ki je z nekaj zadetimi meti iz razdalje hitro povedla in lepo prednost do konca prve četrtine tudi zadržala (14:25). V drugi četrtini so se domači igralci prebudili in predvsem po zaslugi odlične obrambe prednost do polčasa izničili oziroma si priigrali nekaj točk prednosti. Gostje so v drugi četrtini dosegli zgolj 2 točki, prednost ob polčasu je tako znašala 7 točk (34:27). V nadaljevanju domača ekipa ni popuščala, tako v obrambi, kot v napadu je z raznovrstno igro polnila koše nasprotnika in vse je kazalo na zmago domačih. Zadnja četrtina je bila precej podobna tretji, tako da so vrhniški igralci ob zadnjem pisku sirene suvereno zmagali z rezultatom 81:44.

Kljub visoki razliki ob koncu smo bili priča lepi tekmi pred številno publiko. Škoda le, ker so derbi malce zasenčili sodniki, a na koncu šteje zmaga, ki pa je bila povsem zaslužena!

Strelci za Ipros Vrhniko: Drašler, Jurjevčič in Hadalin po 12, Andrinek 11, Homovec 9, Ribič 7, Zobec 6, Gregorka 4, Vodopivec in Kos po 3, Smrekar 2.